mikä aiheuttaa särkynyt sydän oireyhtymä?

Syy särkynyt sydän oireyhtymä ei täysin tunneta. Kuitenkin äärimmäisen emotionaalista tai fyysistä rasitusta uskotaan rooli aiheuttaa tilapäistä häiriötä.

Vaikka oireet ovat samanlaisia ​​kuin sydänkohtaukseen, mitä tapahtuu sydän on aivan erilainen. Useimmat sydänkohtauksia johtuvat lähelle tai täydellinen tukos sepelvaltimon. Vuonna särkynyt sydän oireyhtymä, sepelvaltimoissa eivät ole tukossa, vaikka veren virtausta voidaan vähentää.

Useimmissa tapauksissa, särkynyt sydän oireyhtymä ilmenee jälkeen intensiivisen ja järkyttäviä emotionaalista tai fyysistä tapahtumaa. Joitakin mahdollisia laukaisee särkynyt sydän oireyhtymä

Mahdolliset Triggers

Tutkijat ajattelevat, että äkillinen stressi vapauttaa hormoneja, jotka ylittävät tai “tainnuttaa” sydän. (Termi “järkyttynyt” käytetään usein osoittamaan, että vahinkoa sydänlihakseen on vain väliaikainen.) Tämä voi aiheuttaa muutoksia sydämen lihassolujen tai sepelvaltimoiden verisuonia, tai molempia. Sydän tulee niin heikko, että sen vasemman kammion (joka on kammion, joka pumppaa verta sydämesi kehon) pullistuu ja voi pumpata hyvin, kun taas muualla sydämen työtä normaalisti tai jopa voimakkaampia supistuksia. Tämän seurauksena sydän ei pysty pumppaamaan kunnolla. (Lisätietoja sydämen pumppaus toimintaa ja verenkiertoa, mene Health aiheet Miten sydän toimii artikkelissa.)

Mahdolliset syyt

Tutkijat yrittävät selvittää tarkka tapa, jolla stressihormoneja vaikuttaa sydämeen. Särkynyt sydän oireyhtymä voi johtua hormoni aalto, sepelvaltimoiden kouristus tai microvascular toimintahäiriö.

Voimakas stressi aiheuttaa suuria määriä “taistele tai pakene” hormonit, kuten adrenaliini ja noradrenaliini, vapautua verenkiertoon. Hormonit on tarkoitus auttaa selviytymään stressistä. Tutkijat ajattelevat, että äkilliseen hormonien overwhelms ja tainnuttaa sydänlihakseen, tuottavat oireet samanlaisia ​​kuin sydänkohtaukseen.

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että äärimmäisen stressi aiheuttaa väliaikaisen, äkillinen kaventuminen yhden sepelvaltimoiden seurauksena kouristus. Spasmi hidastaa tai pysäyttää veren virtausta valtimo ja starves osan sydämessä happipitoista verta.

Toinen teoria, joka on saamassa veto on, että hyvin pieni sepelvaltimoissa (kutsutaan mikrovaskulaarinen valtimoissa) eivät toimi hyvin alhaisen hormonitasot tapahtuvat ennen tai jälkeen vaihdevuosien. Microvascular verisuonet eivät pysty tarjoamaan riittävästi happipitoista verta sydänlihakseen.