kilpirauhasen scan

Naisten terveys Trends

Kilpirauhasen scan käytetään radioaktiivista merkkiainetta ja erityinen kameran mitata kuinka paljon merkkiainetta kilpirauhasen imee verestä. Merkkiaineen voidaan niellä tai voidaan ruiskuttaa suoneen. Se kulkee kehon, joista vapautuu säteilyä signaaleja. Kamera “näkee” signaaleja ja voi mitata, kuinka paljon merkkiainetta kilpirauhanen imee verestä.

Radioaktiivinen jodia (RAIU) testi voidaan tehdä myös löytää ongelmia, miten kilpirauhanen toimii, kuten kilpirauhasen liikatoimintaa. Saat lisätietoja, Radioaktiiviset jodia Test.

Toinen tyyppi kilpirauhasen scan, koko kehon kilpirauhasen scan, voidaan tehdä ihmisille, joilla on ollut kilpirauhasen syöpä, joka on käsitelty. Koko kehon skannaus voi tarkistaa, onko syöpä on levinnyt muihin kehon alueille.

Kilpirauhasen scan on tehty

Kerro lääkärille, jos

Etsi syy kilpirauhasen liikatoiminta (hypertyreoosi); Onko kilpirauhasen syöpä on levinnyt ulkopuolella kilpirauhanen. Koko kehon scan yleensä tehdään tässä arvioinnissa.

Ota lääkkeitä säännöllisesti. Varmista, että lääkäri tietää nimet ja annokset kaikista lääkkeistä. Lääkäri neuvoo, jos ja kun haluat lopettaa jotakin seuraavista lääkkeistä, jotka voivat muuttaa kilpirauhasen scan testitulos; Kilpirauhasen hormoni; Antithyroid lääketiede; Lääkkeet, jotka ovat jodi, kuten iodized suolaa, merilevää, yskä siirapit, multivitamins, tai sydänlääkkeitä amiodaroni (kuten Cordarone tai Pacerone)