Kasvissyöjä terveys Q & A

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin pysyä terveenä on kasvissyöjä tai vegaani ruokavalio, mistä huolehtiminen luiden terveellisen ruokavalion raskauden aikana.

Mikä on kasvissyöjä?; Missä iässä on turvallista tulla kasvissyöjä tai vegaani?; Voi vauvoille ja lapsille on vegaani ruokavalio?; Onko turvallista olla kasvissyöjä tai vegaani raskausaikana?; Mitkä ovat terveyshyötyjä kasvisruokavalio?, Do kasvissyöjille ja vegaaneille tarvitsevat vitamiineja?; Miten saan tarpeeksi rautaa?; Miten saan tarpeeksi kalsiumia?; Miten saan tarpeeksi B12-vitamiinin?; Mitkä ovat hyviä kasvisvaihtoehtoja omega-3-rasvahappojen hapot?; Mitkä ovat hyviä proteiinin lähteitä kasvissyöjille ja vegaaneille?; Are Quorn tuotteet soveltuvat vegaaneille?; Tarvitsenko erikoisruokavaliota jos voin harjoitella?; Onko se terveellisempää syödä orgaanisia hedelmiä ja vihanneksia?

Kasvissyöjät ja vegaaneille eivät syö mitään punaista lihaa, siipikarjaa, riista, kala, äyriäiset tai äyriäisiä (kuten rapuja tai hummeri), tai eläimistä saatavia sivutuotteita (kuten gelatiinin).

Kasvissyöjille syödä ruokavalio jyviä, palkokasvit, pähkinät, siemenet, hedelmät ja vihannekset, maitotuotteet ja munat. Kasvissyöjät joka myös eivät syö munia ja maitotuotteita kutsutaan vegaaneille.

Mikä on kasvissyöjä?

Niin kauan kuin he saavat kaikki tarvitsemansa ravinteet, lapset voidaan tuoda esille terveellisesti kasvissyöjä tai vegaani ruokavalio.

Lapset tarvitsevat runsaasti energiaa ja proteiinia auttaa heitä kasvamaan ja kehittymään. On myös tärkeää, että kasvisvaihtoehtoja lapset saa tarpeeksi rautaa, kalsiumia, B12 ja D-vitamiinin

Jos olet tuo oman lapsen ruokavaliota ilman lihaa tai kalaa (kasvissyöjä) tai ilman ruokaa eläimistä (vegaaninen), ne täytyy olla hyvä proteiinin lähde. Hyviä lähteitä ovat kananmunat, maitotuotteet, kuten maitoa ja juustoa, soijatuotteita, palkokasvit ja pavut, pähkinät ja siemenet. Älä anna koko mutterit alle viiteen, sillä ne tukehtua. Niitä voidaan käyttää, jos hienoksi jauhettua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tasainen pähkinä voita.

On suositeltavaa, että kaikki vuotiaille lapsille kuudesta kuukaudesta viiteen vuotias annetaan sisältävät vitamiineja A, C ja D, elleivät he juovat enemmän kuin 500ml (noin lasillinen) äidinmaidonkorviketta päivässä. Imettäville äideille eikä ota D-vitamiinilisiä raskauden aikana voi olla hyvä niiden terveydenhoitajalta antamaan vauvan vitamiini tippoja, jotka sisältävät D-vitamiinia, iästä alkaen yksi kuukausi.

Vitamiini tippoja ovat erityisen tärkeitä kasvisvaihtoehtoja lapset kuudesta kuukaudesta viiteen vuotias. Ne voivat myös tarvita vitamiini B12 täydentää. Jos lapsi on vanhempi kuin tämä, keskustele lääkärisi tai ravitsemusterapeutin onko vitamiinilisän pitäisi sisällyttää ruokavalioonsa.

Lue lisää kasvisvaihtoehtoja ruokavaliota lapsille.

Missä iässä on turvallista tulla kasvissyöjä tai vegaani?

Jos olet imettävät ja vegaani ruokavalio, on erityisen tärkeää, että voit ottaa D-vitamiinilisiä. Saatat myös ylimääräisiä vitamiini B12.

Ole varovainen ruokinta lapset vegaani ruokavalio. Pienet lapset tarvitsevat hyvän erilaisia ​​elintarvikkeita antaa energiaa ja vitamiineja se tarvitsee kasvaakseen.

Vegaani ruokavalio voi olla iso ja runsaasti kuitua. Tämä voi tarkoittaa, että lapset saavat täyden ennen he ovat syöneet tarpeeksi kaloreita ja ravinteita. Tämän vuoksi he saattavat tarvita ylimääräisiä lisiä. Pyydä ravitsemusterapeutin tai lääkäriltä neuvoa ennen kuin aloitat käyttöön lasta kiintoaineita.

Lue lisää kasvisvaihtoehtoja ruokavaliota lapsille.

Monipuolinen ja tasapainoinen kasvissyöjä tai vegaani ruokavalio voi tarjota riittävästi ravinteita sinulle ja vauva raskauden aikana. Saatat kuitenkin vaikea saada tarpeeksi rautaa, D-vitamiinin ja B12-vitamiinia.

Voi vauvoille ja lapsille on vegaani ruokavalio?

Keskustele lääkärin tai kätilön miten saada tarpeeksi näitä tärkeitä ravintoaineita. Kaikki raskaana oleville ja imettäville naisille kehotetaan ottamaan D-vitamiinilisiä, riippumatta heidän ruokavaliotaan. On myös suositeltavaa, että naisten pitäisi ottaa foolihappoa täydentää kun he yrittävät tulla raskaaksi ja olisi toistuvasti uudelleen ensimmäisten 12 raskausviikon. Lisätietoja, katso vitamiinit ja ravitsemus raskauden.

Lue lisää terveellisesti raskauden aikana.

Kasvisruokavalio voi olla hyvin terveellistä, mutta oman ruokavalion ei automaattisesti terveempiä jos leikata lihaa. Kuten kaikki, kasvissyöjät täytyy varmistaa, että ne

Jos sinulla on ruokia ja juomia, jotka sisältävät runsaasti rasvaa, suolaa tai sokeria, on nämä harvemmin ja pieniä määriä.

Hyvällä suunnittelulla ja ymmärtämään, mitä muodostaa terveellisen ja tasapainoisen kasvisvaihtoehtoja ruokavalio, voit saada kaikki ravintoaineet elimistö tarvitsee olla terve ilman lisiä.

Kuitenkin, jos ruokavalio ei ole suunniteltu kunnolla, voit menetä välttämättömiä ravintoaineita. Kasvissyöjät täytyy varmistaa, että ne saavat riittävästi rautaa ja B12-vitamiinin, ja vegaaneille tarpeeksi kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia. Naiset uskotaan olevan erityisen alttiita raudanpuute, mukaan lukien kasvissyöjä tai vegaani ruokavalio.

On joitakin väestöryhmiä, jotka olisi hyvä ottaa vitamiineja, riippumatta siitä, onko ne noudattavat kasvissyöjä tai vegaani ruokavalio. Lisätietoja, katso

Onko turvallista olla kasvissyöjä tai vegaani raskauden aikana?

Vaikka liha on paras lähde rautaa, muita hyviä lähteitä rautaa sisältävät

Raudan määrää, että aikuiset tarvitsevat noin 8.7mg päivässä miehillä ja noin 14.8mg päivässä naisille. Kunhan muistat säännöllisesti sisällyttää edellä elintarvikkeita omaan ruokavalioon, sinun pitäisi saada tarpeeksi rautaa.

Kalsium auttaa ylläpitämään vahvat luut. Non-vegaaneille saavat suurimman osan kalsiumin meijerituotteet, joten on tärkeää vegaaneille saada kalsiumia muista elintarvikkeista.

Hyviä lähteitä kalsiumin vegaaneille ovat

Aikuiset tarvitsevat noin 700 mg kalsiumia päivässä, joten on tärkeää, että vegaaneille säännöllisesti sisältävät runsaasti näitä elintarvikkeita niiden ruokavalioon.

Keho tarvitsee D-vitamiinia kalsiumin imeytymistä. Väkevät margariini ja rasvalevitteet, väkeviä aamiaismurot ja keltuaiset sisältävät D-vitamiinin elin tekee myös omaa D-vitamiinia auringonvalossa. Luut saada vahvempi, kun niitä käytetään ja paras tapa tehdä tämä on kautta säännöllisen liikunnan.

B12-vitamiini esiintyy vain luonnostaan ​​elintarvikkeissa eläinperäisiä, joten lähteet vegaaneille ovat rajalliset ja B12-vitamiinin täydentää voidaan tarvita. Jos syöt maitotuotteita ja munia, luultavasti saada tarpeeksi.

Vegaani vitamiinia B12 sisältävät

Mitkä ovat terveyshyötyjä kasvisruokavaliota?

Aikuiset tarvitsevat noin 1,5 mikrogrammaa B12-vitamiinia päivässä. Tarkista merkinnöissä täydennettyjä elintarvikkeita nähdä, kuinka paljon B12-vitamiinia ne sisältävät.

Omega-3-rasvahappojen sopivia kasvissyöjille ja vegaaneille sisältävät

Älä kasvissyöjille ja vegaaneille tarvitsevat vitamiineja?

Omega-3 rikastettu munat ovat myös hyvä lähde, jos olet kasvissyöjä ja sisältävät munat omaan ruokavalioon.

Todisteet viittaavat siihen, että tyypin omega-3 rasvahappoja nämä elintarvikkeet eivät saa olla samoja etuja vähentää sydänsairauksien riskiä kuin löytyy rasvaista kalaa.

Kuitenkin, jos noudatat kasvisruokavaliota, voit huolehtia sydämesi syömällä vähintään viisi annosta erilaisia ​​hedelmiä ja vihanneksia päivittäin, karsiminen ruokaa, joka sisältää runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, ja katsella kuinka paljon suolaa syöt.

Useimmat kasvissyöjille on tarpeeksi proteiinia ruokavaliostaan. Hyviä proteiinin lähteitä kasvissyöjille sisältävät

Ei-vegaaneille

Miten saan tarpeeksi rautaa?

Miten saan tarpeeksi kalsiumia?

Erilaisia ​​proteiinin eri lähteistä on tarpeen saada oikea sekoitus aminohappoja, joita käytetään rakentaa ja korjata kehon soluihin.

Miten saan tarpeeksi B12-vitamiinin?

Ei Koska kaikki Quorn tuotteet sisältävät pienen määrän munanvalkuainen ja useimmat sisältävät myös maidon ainesosia, ne eivät sovellu vegaaneille. Ne voivat kuitenkin olla proteiinin lähde kasvissyöjille.

Mitkä ovat hyviä kasvisvaihtoehtoja omega-3-rasvahappoja?

Et tarvitse erityistä ruokavaliota käyttämistä, jos olet kasvissyöjä tai vegaani. Neuvot kasvissyöjille, jotka käyttävät on sama kuin neuvoja ei-kasvissyöjille jotka käyttävät säännöllisesti.

Mitkä ovat hyviä proteiinin lähteitä kasvissyöjille ja vegaaneille?

Useimmat kasvissyöjille on tarpeeksi proteiinia ruokavalioonsa kehon kasvaa ja korjata itsensä. Jos harrastat liikuntaa säännöllisesti, muista syödä runsaasti monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, kuten riisiä ja pastaa energian, ja juoda riittävästi nestettä käyttäessään kovemmin.

Ovatko Quorn tuotteet soveltuvat vegaaneille?

Lue ruokaa urheilua ja liikuntaa.

Tarvitsenko erikoisruokavaliota jos voin harjoitella?

Onko se terveellisempää syödä orgaanisia hedelmiä ja vihanneksia?

Työkalut edistäminen

Kuinka paljon on 5 päivässä?

Kasvisvaihtoehtoja lapset

Eatwell Guide

Vitamiinien ja kivennäisaineiden enimmäismääristä elintarvikkeissa vaihdella maaperän kasveja kasvatettiin, kun ne on poimittu ja miten ne on tallennettu. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että luomuruokaa on terveellisempää. Syöminen orgaaninen on henkilökohtainen valinta ja monet ihmiset syövät orgaanisen ympäristösyistä. On tärkeää syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia, olivatpa he orgaanisia tai ei.

19/10 /

5 PÄIVÄ ja perheellesi

19/10 /

5 PÄIVÄ annoskoko

Tarkista BMI ja saada räätälöityjä neuvoja

Selvittää, jos sinulla on ruoka-allergia

Skannata tuotteen viivakoodin, kuinka monta sokeripaloja se sisältää

“Tunnen terveellisempiä kuin vegaani”

Miten antaa kasvissyöjä tai vegaani lapsia kaikki energia ja tarvitsemansa ravinteet, kuten proteiinia, kalsiumia, B12-vitamiinin ja omega-3

Jos haluat saada tasapaino oman ruokavalion oikea, käyttää Eatwell Guide. Se osoittaa, kuinka paljon sinun pitäisi syödä kustakin ruoka ryhmästä

Ruoanlaitto perheen, mukaan lukien nirso tai kaksi? Tutustu näihin vihjeitä ja auttaa lapsia omaksumaan hedelmiä ja vihanneksia

Yksi 5 PÄIVÄ osa hedelmiä tai vihanneksia on noin 80 grammaa, tai yleensä noin kourallinen

David Scott kertoo hänen päätöksensä tulla vegaani ja miten hän varmistaa hänen ruokavalio on tasapainoinen ja monipuolinen