hoitomuotoihin: kantasolusiirron

Kantasolusiirrot menettelyt, jotka palauttavat verta muodostavien kantasolujen, joilla on ollut omansa tuhonnut erittäin suuria annoksia kemoterapiaa tai sädehoitoa, joita käytetään tiettyjen syöpien.

Verta muodostavien kantasolujen ovat tärkeitä, koska ne kasvavat eri tyyppisten verisolujen. Päätyypit verisolut ovat

Tarvitset kaikkia kolmea verisolujen olla terveitä.

Vuonna kantasolujen siirto, saat terve verta muodostavien kantasolujen avulla neulaa laskimoon. Kun ne tulevat verenkiertoon, kantasoluista matkustaa luuytimeen, jossa ne korvata solujen, jotka oli hajotettava. Verta muodostavien kantasolujen, joita käytetään siirrännäisten voi tulla luuytimestä verenkiertoon tai napanuoran. Elinsiirrot voidaan

Vähentää mahdolliset sivuvaikutukset ja parantaa mahdollisuuksia, että allogeenisen siirteen toimii, luovuttajan verta muodostavien kantasolujen on vastattava omasi tietyillä tavoilla. Saat lisätietoja siitä, miten verta muodostavien kantasolujen sovitettu, katso verta muodostavien kantasolujen Transplants.

Kantasolusiirrot eivät yleensä toimi syöpää vastaan ​​suoraan. Sen sijaan ne auttavat palauttamaan kyky tuottaa kantasoluja hoidon jälkeen erittäin suuria annoksia sädehoitoa, kemoterapiaa, tai molempia.

Kuitenkin useita myelooma ja joidenkin leukemia, kantasolujen siirto saattaa toimia syövän suoraan. Tämä tapahtuu, koska vaikutus kutsutaan siirre-versus-kasvain, joka voi ilmetä, kun allogeenisen elinsiirron. Graft-versus-kasvain tapahtuu, kun valkosoluja omalta luovuttajalta (siirteen) hyökkäävät mitään syöpäsoluja, jotka pysyvät elimistössä (kasvain) annokset ovat suuria hoitoja. Tämä vaikutus paranee onnistumisen hoitoja.

Kantasolusiirrot ovat useimmiten käytetään auttaa ihmisiä leukemia ja lymfooma. Niitä voidaan myös käyttää neuroblastooma ja multippelin myelooman.

Kantasolusiirrot muiden syöpien tutkitaan kliinisissä tutkimuksissa, jotka ovat tutkimukset, joissa ihmiset. Löytää tutkimus, joka voi olla vaihtoehto sinulle, katso Etsi Clinical Trial.

Korkeat annokset syövän hoidossa, joka olet ennen kantasolusiirteen voi aiheuttaa ongelmia, kuten verenvuotoa ja lisääntynyt infektioriski. Keskustele lääkärin tai sairaanhoitajan muita haittavaikutuksia, jotka saatat olla ja miten vakavia ne voisivat olla. Lisätietoja sivuvaikutuksia ja niiden hallinnasta, katso kohta sivuvaikutuksia.

Jos sinulla on allogeenisen siirteen, sinulla saattaa ilmetä vakava ongelma nimeltä Käänteishyljintä. Käänteishyljintä voi tapahtua, kun valkosoluja omalta luovuttajalta (siirteen) tunnistavat solut elimistössä (isäntä) vieraiksi ja hyökätä niitä. Tämä ongelma voi vahingoittaa ihoa, maksa, suolet, ja monet muut elimet. Se voi tapahtua muutaman viikon kuluttua elinsiirron tai paljon myöhemmin. Käänteishyljintä voidaan käsitellä steroideja tai muita lääkkeitä, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmän toimintaa.

Lähempänä luovuttajan verta muodostavien kantasolujen täsmää sinun, sitä vähemmän todennäköisesti olet saada Käänteishyljintä. Lääkäri voi myös yrittää estää sitä antamalla sinulle lääkkeitä immuunijärjestelmän.

Kantasolut elinsiirrot ovat monimutkaisia ​​menettelyjä, jotka ovat erittäin kalliita. Useimmat vakuutusyhtiöt suunnitelmat kattavat osan kustannuksista elinsiirtojen tiettyjen syöpätyyppien. Keskustele terveyttä suunnitelma siitä, mitä palveluja se maksaa. Juttelee toimistolleen minne menee hoitoon voi auttaa ymmärtämään kaikkia kustannuksia.

Oppia ryhmät, jotka saattavat pystyä tarjoamaan finaal apua, siirry National Cancer Institute tietokannan tarjoavista organisaatioista tukipalvelut ja etsi “finaal apua.” Tai soita maksuton 1-800-4-Cancer (1-800-422-6237) tietoja ryhmistä, jotka saattavat pystyä auttamaan.

Kun tarvitset allogeenisen kantasolusiirron, sinun täytyy mennä sairaalaan, joka on erikoistunut elinsiirtokeskus. National Marrow Donor Program® ylläpitää luetteloa siirtokeskukset Yhdysvalloissa, jonka avulla voit löytää elinsiirtokeskus.

Ellei asut lähellä elinsiirtoa keskustaa, ehkä matkustaa kotoa hoidon. Saatat joutua sairaalahoitoon aikana siirtoleikkauksen, voit ehkä saada se avohoidossa, tai ehkä tarvitse olla sairaalassa vain osan ajasta. Kun et ole sairaalassa, sinun täytyy asua hotellissa tai huoneiston lähellä. Monet siirtokeskukset voi auttaa löytämään lähellä kotelon.

Kantasolusiirteen voi kestää muutaman kuukauden loppuun. Prosessi alkaa hoito suurilla kemoterapia, sädehoito, tai näiden kahden yhdistelmä. Tämä hoito jatkuu vielä viikon tai kaksi. Kun olet valmis, sinun on muutaman päivän levätä.

Seuraavaksi saat verta muodostavien kantasolujen. Kantasoluja annetaan sinulle läpi IV katetrin. Tämä prosessi on kuin vastaanottaa verensiirto. Se kestää 1-5 tuntia saada kaikki kantasoluja.

Saatuaan kantasoluja, alatte toipumisvaiheeseen. Tänä aikana odottamaan verisolujen sait alkaa tehdä uusia verisoluja.

Senkin jälkeen Veriarvojesi palata normaaliin, se kestää paljon kauemmin immuunijärjestelmän toipua täysin, useita kuukausia autologiseen elinsiirtoja ja 1-2 vuotta Allogeenisiin tai syngeenisen elinsiirrot.

Kantasolusiirrot vaikuttavat ihmisiin eri tavoin. Miten tuntuu riippuu

Koska ihmiset reagoivat kantasolusiirrot eri tavoin, lääkärin tai sairaanhoitajan ei voi tietää varmasti, miten menettely tekee sinusta tuntuu.

Lääkärit seuraa edistymistä uusien verisolujen tarkistamalla verenkuva usein. Koska äskettäin istutetut kantasolut tuottavat verisoluja, veriarvojasi nousevat.

Korkean annoksen hoidot, jotka olet ennen kantasolusiirteen voi aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka tekevät vaikea syödä, kuten suun haavaumat ja pahoinvointi. Kerro lääkärille tai hoitajalle, jos on ongelmia syömisen, kun olet hoidon. Saatat myös olla hyödyllistä puhua ravitsemusterapeutin. Lisätietoja selviytyä syöminen ongelmia katso kirjanen Eating vihjeet tai osio sivuvaikutuksia.

Vai et voi työskennellä aikana kantasolusiirron voi riippua työn tyypin olet. Prosessi kantasolusiirteen, jossa korkea-annos hoitoja, elinsiirtojen, ja toipuminen voi kestää viikkoja tai kuukausia. Sinut ja pois sairaalasta tänä aikana. Silloinkin kun et ole sairaalassa, joskus sinun täytyy pysyä lähellä sitä, pikemminkin kuin pysyä omassa kotona. Joten, jos työ sallii, voit järjestää työskennellä etäältä osa-aikaisesti.

Monet työnantajat ovat lain mukaan muuttaa työaikataulu tarpeisiisi aikana syövän hoidossa. Keskustele työnantajasi tavoista säätää työn aikana hoidon. Voit oppia lisää näitä lakeja puhumalla sosiaalityöntekijän kanssa.