hengityksen vinkuminen

Vinkuva on kimeä viheltävä ääni tehty hengitettäessä. Yleisimmin vinkuminen tapahtuu puuskui (viimeinen), mutta se voi joskus liittyä hengitys (inspiraatio).

Vinkuminen seurausta hengitysteiden ahtautuminen ja tyypillisesti osoittaa joitakin hengitysvaikeuksia. Kaventuminen hengitysteihin voi johtua tulehduksen astma, tulehdus, allergisen reaktion tai fyysinen este, kuten kasvain tai jokin vieras esine, joka on ollut hengitettynä.

Hengitysvaikeuksia, Nopea hengitys, Lyhyesti sinertävä ihon värin

Omahoito toimenpiteitä

Keskustele lääkärin kanssa, jos hengityksen vinkumista on mieto ja tapahtuu ensimmäisen kerran, se on toistuva, selittämätön ongelmia tai se liitetään

Hakeudu ensiapuun, jos vinkuminen

Joissakin tapauksissa, hengityksen vinkuminen voidaan lievittää tiettyjä lääkkeitä tai Inhalaattorin käyttö. Toisissa ehkä hoitoa kuten ottaa hengitysputken laittaa alas kurkusta.

Helpottamiseksi vinkumista, kokeile näitä vinkkejä

käydä lääkärin

Alkaa yhtäkkiä jälkeen pistelee mehiläinen, lääkityksellä tai syö allergiaa aiheuttavia ruoka; Mukana on vakava hengitysvaikeuksia tai sinertävä ihon värin; Tapahtuu jälkeen tukehtuminen on pieni esine tai elintarvikkeiden

Kosteuttavat ilmaa. Käytä ilmankostutin, ottaa höyryävän suihkussa tai istua kylpyhuoneen ovi suljettuna juostessa kuuma suihku. Kostea ilma voi lievittää lieviä vinkumista joissakin tapauksissa.; Juoda nestettä. Lämmin nesteet voivat rentoutua hengitystiet ja rentoutua tahmeaa limaa kurkussa.; Vältä tupakansavua. Aktiivinen tai passiivinen tupakointi voi pahentaa yskää.; Ota kaikki määrätty lääkitys. Noudata lääkärin ohjeita.