estämisvinkeistä peräaukon haavaumien

Peräaukon halkeama on repeämä herkkä kudos, joka peittää oman peräaukkokanavaan. Ne yleensä aiheuttaa verenvuotoa ja voimakasta kipua.

Jos ummetusta, kulkee suuri, kova tai kuiva uloste voi aiheuttaa anaalifissuura. Getting runsaasti kuitua ruokavalioosi – erityisesti hedelmät ja vihannekset – voivat auttaa ehkäisemään ummetusta, vaikka.

Saat 20-35 grammaa kuitua päivässä. Elintarvikkeita, jotka ovat hyviä lähteitä ovat

Jos et voi saada tarpeeksi kuitua läpi ruokavalio, kokeile kuitu täydentää.

Olipa syödä enemmän kuitupitoisia elintarvikkeita tai ottaa täydentää, parantaa saanti vähitellen, kunnes huomaat pehmeämpi,-usein suoliston liikkeitä. Myös juoda runsaasti nesteitä kuin otat enemmän kuitua. Tämä auttaa sinua välttämään turvotusta ja kaasun.

Tämä voi auttaa ehkäisemään ummetusta. Juomalla runsaasti nesteitä lisää nesteen järjestelmään, joka voi tehdä ulosteet pehmeämpiä ja helpommin kulkea. Muista juoda enemmän, kun sää lämpenee tai kun tulee fyysisesti aktiivinen.

Ei kaikki juomat ovat hyviä valintoja pysyä sammutettua. Liika alkoholi voi kuivata sinua. Myös vaikka kofeiinia juoma voi auttaa mennä vessaan, liian paljon kofeiinia voi kuivata sinua samoin.

Yksi yleisimpiä syitä ummetus on liikunnan puute. Liikuntaa vähintään 30 minuuttia useimpina päivinä auttaa pitämään ruoansulatuskanavan liikkuvat ja hyvässä kunnossa. Työ kohti 150 minuuttia tai enemmän viikossa.

Jos kehon kertoo, että se on aika olla suolen, älä laita se pois till myöhemmin. Odottaa liian kauan tai liian usein voi heikentää signaalien kertoa, että on aika lähteä. Mitä kauemmin pidät sitä, kuivain ja vaikeampaa se voi saada, mikä tekee siitä kovempia kulkea.