emätinverenvuoto

Epänormaali verenvuoto emättimestä on mikä tahansa verenvuoto emättimestä liity normaaliin kuukautiset. Tämäntyyppinen verenvuoto voi sisältyä tiputtelua pieniä määriä verta jaksojen välillä – usein nähty WC-paperin jälkeen pyyhkimällä – tai erittäin runsaat kuukautiset, jossa voit liottaa tai tamponin välein yhdestä kahteen tuntia kahden tai useamman tunnin ajan.

Normaali emättimen verenvuotoa, tai kuukautiset, tapahtuu joka 21-35 päivää, jolloin kohtu irtoaa vuori, merkintä alkaa uusi lisääntymissykliä. Kuukautiset voi kestää vain muutaman päivän tai jopa viikon. Omat virtaus voi olla raskas tai kevyt ja silti pidetään normaalina. Kuukautiskierron syklit ovat yleensä pidempi teini ja naisille lähes vaihdevuodet, ja kuukautisvuotoa voi myös olla raskaampia näissä ikäryhmissä.

Postmenopausaalisilla naisilla ei hormonihoito pitäisi nähdä lääkäriin, jos he kokevat verenvuotoa emättimestä.; Postmenopausaalisilla naisilla ottaen syklinen hormonihoito saattaa esiintyä verenvuotoa emättimestä. Syklinen hormonihoito hoito – suun estrogeenia päivittäin plus suun progestiinin 10-12 päivä kuukaudessa – voi johtaa verenvuotoon, joka muistuttaa ajan (tyhjennysvuoto) muutaman päivän pois kuukauden. Jos olet verenvuotoa muut odotettua tyhjennysvuoto, ota yhteys lääkäriin.; Postmenopausaalisilla naisilla ottaen jatkuva hormonihoito – pieniannoksinen yhdistelmä estrogeenin ja progestiinia päivittäin – saattavat kokea pieniä, epäsäännöllisiä vuotoja kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Jos verenvuoto jatkuu pidempään tai voimakas verenvuoto alkaa, ota yhteyttä lääkäriin.; Tytöt, joilla ei ole muita merkkejä murrosiän tai ovat nuorempia kuin 8-vuotiaana pitäisi olla mitään verenvuotoa emättimestä tutkittu.

Epänormaali verenvuoto emättimestä voi koskea ongelman kanssa Sukuelinten (gynekologista ehto) tai muut sairaudet tai tietyt lääkkeet. Jos olet saavuttanut vaihdevuodet – määritellään 12 peräkkäistä kuukautta, antaa tai ottaa, ilman kuukautiset – myöhemmin verenvuoto emättimestä voi olla huolestuttavaa ja olisi arvioitava.

Mahdollisia syitä epänormaali verenvuoto emättimestä sisältävät

Jos olet raskaana, ota heti yhteys lääkäriin, jos havaitset verenvuotoa emättimestä.

Yleensä milloin odottamattomia verenvuotoa emättimestä, ota yhteys lääkäriin. Vai ei verenvuoto emättimestä on normaalia riippuu iästä ja olosuhteista.

Ota yhteyttä lääkäriin seuraavissa tilanteissa

Seuraavat tilanteet näyttävät normaalia, mutta keskustele lääkärin kanssa, jos olet huolestunut

käydä lääkärin

Vastasyntynyt tytöt voi olla emättimen verenvuotoa ensimmäisen elinkuukauden. Verenvuoto se liiallinen tai kestää pidempään tulisi tarkistaa ulos.; Nuoria, jotka ovat juuri alkaneet kuukautiset saattaa ilmetä epäsäännöllisiä syklejä ensimmäisten vuosien aikana. Lisäksi monet tytöt ja naiset ovat kevyitä tiputtelua muutaman päivän ennen kuukautisia., Naiset alkavat ehkäisypillereitä saattaa ilmetä satunnaisia ​​tiputteluvuotoa ensimmäisinä kuukausina., Naiset lähes vaihdevuodet (perimenopause) saattaa esiintyä yhä raskaammaksi tai epäsäännöllisiksi. Kysy lääkäriltäsi mahdollisista hoidoista minimoimaan oireita.