dementiaa

Dementiaa on yleinen termi, joka kuvataan ongelmia päättelyn, suunnittelu, tuomion muistin ja muiden ajatusprosesseja aiheuttama aivovaurio heikentynyt verenkierto aivoihin.

Voit kehittää dementiaa aivohalvauksen jälkeen lohkojen valtimo aivoissa, mutta aivohalvaukset eivät aina aiheuta dementiaa. Onko aivohalvaus vaikuttaa ajatteluun ja päättelyyn riippuu aivohalvauksen n vaikeusasteen ja sijainnin. Dementiaa voi myös johtua muita ehtoja, jotka vaurioittaa verisuonia ja vähentää liikkeeseen, riistää aivot elintärkeitä happea ja ravinteita.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä sydänsairauksien ja aivohalvauksen – mukaan lukien korkea verenpaine, korkea kolesteroli ja tupakointi – myös nostaa vaskulaaridementiaa riskiä. Ohjaaminen nämä tekijät voivat auttaa alentamaan mahdollisuuksia kehittää dementiaa.

Vaskulaarinen dementia oireet vaihtelevat riippuen osa aivoissa jossa veren virtaus on heikentynyt. Oireet ovat usein päällekkäisiä niiden kanssa muun tyyppinen dementia, erityisesti Alzheimerin tautia.

Dementiaa oireet voivat olla Selvin kun ne tapahtuvat äkillisesti aivohalvauksen jälkeen. Kun muutokset oman ajattelun ja päättelyn näyttävät selvästi liittyy aivohalvauksen, tämä ehto kutsutaan joskus aivohalvauksen jälkeinen dementia.

Toinen luonteenomainen dementiaa oireita joskus jatkoa monille aivohalvauksia tai mini aivohalvauksia. Tässä kuvio, muutoksia ajatteluaan esiintyä havaittavia askeleen alaspäin edellisestä tasosta toiminto, toisin kuin vähitellen, tasainen lasku, joka tyypillisesti esiintyy Alzheimerin tautiin.

Mutta vaskulaarinen dementia voi myös kehittää hyvin hitaasti, kuten Alzheimerin tauti. Mitä enemmän, verisuoniperäinen dementia ja Alzheimerin esiintyvät usein yhdessä.

Mitä voit tehdä

Mitä odottaa lääkäriltä

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, joilla on dementia oireet on yleensä aivojen tyypillisistä useamman kuin yhden. Jotkut lääkärit kutsuvat tätä ehtoa mixed dementia.

Dementiaa oireita ovat

laboratoriotestit

Dementiaa tulokset olosuhteissa, jotka vahingoittavat aivojen verisuonten, vähentää niiden kyky toimittaa aivoihin määrien kanssa ravitsemus- ja happea se tarvitsee tehdä ajatusprosesseja tehokkaasti.

neurologiset tentti

Yhteiset ehdot, jotka voivat johtaa vaskulaaridementiaa sisällyttää

aivokuvantamismenetelmien

Stroke (infarkti) estämällä aivojen valtimo. Strokes, jotka estävät aivojen valtimo yleensä aiheuttaa monenlaisia ​​oireita, jotka voivat sisältää dementiaa. Mutta jotkut aivohalvauksia eivät aiheuta havaittavia oireita. Nämä “hiljainen aivot infarkti” edelleen lisätä dementian riskiä.

kaulavaltimon ultraääni

Sekä hiljainen ja näennäinen aivohalvauksia, riskiä dementiaa kasvaa määrää infarkteista ajan myötä tapahtuvat. Yksi tyyppi dementiaa, joissa on useita lyöntiä kutsutaan multi-infarktidementia.

neuropsykologisista testeistä

Yleisesti, riskitekijöiden vaskulaarinen dementia ovat samat kuin sydänsairauksien ja aivohalvauksen. Riskitekijöitä vaskulaaridementiaa sisältävät

Jos olet ollut aivohalvaus, ensimmäinen keskusteluja oireita ja toipuminen todennäköisesti tapahtuu sairaalassa. Jos huomaamatta lievemmät oireet, voit päättää haluat puhua lääkärin muutoksia ajattelun prosesseja, tai voit hakeutua hoitoon kehotuksesta perheenjäsenen järjestävän varaamiseksi ja kulkee mukanasi.

Voit aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri, mutta hän todennäköisesti kirjoittaa lähetteen lääkärille, joka on erikoistunut häiriöitä aivojen ja hermoston (neurologi).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmis ja tietää mitä odottaa lääkäriltä.

Koska aikaa lääkärin kanssa on rajoitetusti, kirjoittaa ylös lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan varaamiseksi. Jos näet lääkäriltä koskien huolta vaskulaarinen dementia, jotkut kysymystä sisällyttää

Lisäksi kysymyksiin olet valmis etuajassa, älä epäröi kysyä lääkäriltä selvittämään mitään et ymmärrä.

Lääkäri on myös todennäköisesti kysymyksiin sinulle. Koska valmis vastaamaan voi vapauttaa aikaa keskittyä mitään pisteitä haluat puhua syvällistä. Lääkäri voi pyytää

Lääkärit voivat melkein aina määrittää, että olet dementia, mutta ei ole erityistä testiä, joka vahvistaa olet dementiaa. Lääkäri tehdä päätöksen siitä, onko dementiaa on todennäköisin syy oireesi tietojen perusteella annat, sairaushistoria aivohalvauksen tai häiriöitä sydämen ja verisuonten, ja tulokset testeistä, jotka voivat auttaa selvittämään diagnoosin.

Jos potilaskertomuksen ei sisällä äskettäin arvoja tunnusluvut terveyden sydämen ja verisuonten, lääkäri testaa

Ohjaaminen perussairauksia ja riskitekijät

Hän voi myös määrätä testejä sulkea pois muut mahdolliset syyt muistin menetys ja sekavuus, kuten

Alzheimerin lääkitys

Lääkäri saattaa tarkistaa yleistä neurologiseen terveyteen testaamalla

Huolehtiminen joku dementia

Huolehtiminen hoitaja

 aivoihin voi osoittaa näkyviä poikkeavuuksia aiheuttaman aivohalvauksia, verisuonisairauksien, kasvainten tai trauma, jotka voivat aiheuttaa muutoksia ajatteluun ja päättelyyn. Aivot-kuvantaminen tutkimus voi auttaa lääkäriä hakeutua todennäköisemmin syitä oireet ja sulkea pois muut syyt.

Brain-kuvantaminen menettelyjä lääkäri voi suositella auttaa diagnosoimaan vaskulaaridementiaa sisältävät

Tietokonetomografia (CT) skannaus. Jotta CT, voit olla kapea pöytä, joka liukuu pieneen kammioon. X-säteet kulkevat kehon eri näkökulmista, ja tietokone käyttää tätä tietoa luoda yksityiskohtainen poikkileikkauskuva kuvia (viipaletta) aivoihin. Tämä testi on kivuton ja kestää noin 20 minuuttia.

CT voi antaa tietoja aivojen rakenteessa; kertoa, onko alueiden osoittaa kutistuminen, ja havaita todisteita lyöntiä, mini aivohalvausten (ohimenevä aivoverenkiertohäiriö), verisuonen muutoksia tai kasvaimia. Joskus saat suonensisäistä (IV) injektio varjoainetta, joka auttaa korostaa tiettyjä aivojen kudoksissa.

Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää radioaaltoja ja voimakas magneettikenttä tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivoihin. Makaat kapea pöytä, joka liukuu putken muotoinen MRI kone, joka tekee kovaa paukutti ääniä, kun se tuottaa kuvia.

Koko menettely voi kestää tunnin tai enemmän. MRI ovat kivuttomia, mutta jotkut ihmiset tuntevat klaustrofobinen koneen sisällä ja häiriintyvät melusta. MRI voi tarjota jopa enemmän yksityiskohtia kuin TT noin lyöntiä, mini aivohalvauksia ja verisuonten poikkeavuuksia.

Tämä menettely käyttää korkean taajuuden ääniaallot onko jokin kaulavaltimoiden – jotka kulkevat läpi molemmin puolin niskan välittävät verta aivoihin – merkkejä kapenee seurauksena plakin talletusten tai rakenteellisia ongelmia. Testi voi sisältää Doppler ultraääni, joka osoittaa veren liikkuvuuden kautta valtimoissa lisäksi rakenteellisia ominaisuuksia.

Tämäntyyppinen tentti arvioi kykyäsi

Neuropsykologiset testit joskus osoittavat ominainen tulokset ihmisille erilaisilla dementia. Henkilöt, joilla on dementiaa voi olla poikkeuksellisen vaikea analysoida ongelma ja kehittää tehokas ratkaisu.

Ne voivat olla vähemmän todennäköisesti ongelmia oppia uusia tietoja ja muistaa kuin ovat ihmisiä, joilla on Alzheimerin ellei niiden verisuonten ongelmat vaikuttavat spesifisillä aivoalueilla tärkeitä muistin. Kuitenkin siellä on usein paljon päällekkäisyyttä kokeen tulokset ihmisille verisuoniperäinen dementia ja ihmisiä, joilla on Alzheimerin tauti.

Ohjaaminen, jotka vaikuttavat taustalla terveyden sydämen ja verisuonten voi joskus hidastaa nopeutta, jolla dementiaa pahenee, ja ne voivat myös joskus estää vähenee edelleen. Riippuen yksilöllisen tilanteen, lääkäri voi määrätä lääkkeitä

Food and Drug Administration (FDA) ei ole hyväksynyt mitään lääkkeitä nimenomaan hoitoon muutoksiin tuomiossa, suunnittelu-, muistin ja muiden ajatusprosesseja aiheuttamaa dementiaa. Tietyt lääkkeet hyväksynyt FDA hoitoon näitä oireita Alzheimerin tauti voi myös auttaa ihmisiä, joilla dementiaa samassa vaatimatonta määrin ne auttavat niitä, joilla on Alzheimerin tauti.

Lääkäri voi määrätä yhden tai molemmat seuraavista Alzheimerin lääkkeiden

Henkilöt, joilla on minkä tahansa tyyppisen dementian ja heidän huoltajiensa – onko se dementiaa tai Alzheimerin tauti – kokea sekoitus tunteita, kuten sekavuus, turhautumista, vihaa, pelkoa, epävarmuutta, surua ja masennusta.

Tarjota rauhallinen ympäristö. Rauhallinen ja ennakoitavan ympäristön voi auttaa vähentämään huoli ja levottomuus. Luodaan päivittäinen rutiini, joka sisältää nautinnollista toimintaa hyvin sisällä mukavuus vyöhyke henkilön dementiaa.

Uusia tilanteita, liikaa melua, suurten ihmisryhmien, kiireellä tai puristaa muistaa, tai pyydetään tekemään monimutkaisia ​​tehtäviä voi aiheuttaa ahdistusta. Kuten henkilö dementia tulee järkyttää, kyky ajatella selvästi heikkenee entisestään.

Hoitavien henkilön dementia on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. Tunteita, vihaa ja syyllisyyttä, turhautumista ja masennusta, huolta ja murhetta, ja sosiaalinen eristäminen ovat yleisiä. Mutta kiinnittäen huomiota omaan tarpeet ja hyvinvointi on yksi tärkeimmistä asioista voit tehdä itse ja henkilön oman hoidon.

Jos olet hoitaja

Terveys aivojen verisuonten liittyy läheisesti yleistä sydämen terveyteen. Kun nämä vaiheet pitää sydämen terveenä voi myös vähentää riskiä dementiaa

käydä lääkärin