dementiaa tauti

Dementiaa on yleinen termi, joka kuvataan ongelmia päättelyn, suunnittelu, tuomion muistin ja muiden ajatusprosesseja aiheuttama aivovaurio heikentynyt verenkierto aivoihin.

Voit kehittää dementiaa aivohalvauksen jälkeen lohkojen valtimo aivoissa, mutta aivohalvaukset eivät aina aiheuta dementiaa. Onko aivohalvaus vaikuttaa ajatteluun ja päättelyyn riippuu aivohalvauksen n vaikeusasteen ja sijainnin. Dementiaa voi myös johtua muita ehtoja, jotka vaurioittaa verisuonia ja vähentää liikkeeseen, riistää aivot elintärkeitä happea ja ravinteita.

oireet

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä sydänsairauksien ja aivohalvauksen – mukaan lukien korkea verenpaine, korkea kolesteroli ja tupakointi – myös nostaa vaskulaaridementiaa riskiä. Ohjaaminen nämä tekijät voivat auttaa alentamaan mahdollisuuksia kehittää dementiaa.

sekavuus; Trouble kiinnittäen huomiota ja keskittämällä; Vähentynyt kyky järjestää ajatuksia tai toimia; Lasku kyky analysoida tilannetta, kehittää tehokas suunnitelma ja kyseisen toimintasuunnitelman muille; Vaikeus päättää, mitä tehdä seuraavaksi; Ongelmia muistin; Levottomuus ja levottomuus; Epävakaa kävely; Äkillinen tai usein tarve virtsata tai kyvyttömyys hallita virtsatessa; Masennus

Vaskulaarinen dementia oireet vaihtelevat riippuen osa aivoissa jossa veren virtaus on heikentynyt. Oireet ovat usein päällekkäisiä niiden kanssa muun tyyppinen dementia, erityisesti Alzheimerin tautia.

Dementiaa oireet voivat olla Selvin kun ne tapahtuvat äkillisesti aivohalvauksen jälkeen. Kun muutokset oman ajattelun ja päättelyn näyttävät selvästi liittyy aivohalvauksen, tämä ehto kutsutaan joskus aivohalvauksen jälkeinen dementia.

Toinen luonteenomainen dementiaa oireita joskus jatkoa monille aivohalvauksia tai mini aivohalvauksia. Tässä kuvio, muutoksia ajatteluaan esiintyä havaittavia askeleen alaspäin edellisestä tasosta toiminto, toisin kuin vähitellen, tasainen lasku, joka tyypillisesti esiintyy Alzheimerin tautiin.

Stroke (infarkti) estämällä aivojen valtimo. Strokes, jotka estävät aivojen valtimo yleensä aiheuttaa monenlaisia ​​oireita, jotka voivat sisältää dementiaa. Mutta jotkut aivohalvauksia eivät aiheuta havaittavia oireita. Nämä “hiljainen aivot infarkti” edelleen lisätä dementian riskiä .; Sekä hiljainen ja näennäinen aivohalvauksia, riskiä dementiaa kasvaa määrää infarkteista ajan myötä tapahtuvat. Yksi tyyppi dementiaa, joissa on useita lyöntiä kutsutaan multi infarktidementiaan .; Kaventunut tai kroonisesti vaurioitunut aivojen verisuonten. Edellytykset että kaventaa tai aiheuttaa pitkäaikaisia ​​vaurioita aivoissa verisuonten myös johtaa dementiaa. Näihin edellytyksiin kuuluu kulumisesta ikääntymiseen liittyvät, korkea verenpaine, valtimoiden kovettuminen, diabetes, lupus erythematosus, aivoverenvuotoon, ja ajallinen arteritis.

Mutta vaskulaarinen dementia voi myös kehittää hyvin hitaasti, kuten Alzheimerin tauti. Mitä enemmän, verisuoniperäinen dementia ja Alzheimerin esiintyvät usein yhdessä.

Iän myötä. Riskiä dementiaa nousee kun ikääntyessään. Häiriö on harvinainen ennen ikää 65, ja riski kasvaa merkittävästi, kun saavuttaa 80 ja 90 .; History of sydänkohtaus, aivohalvauksia tai mini aivohalvauksia. Jos olet ollut sydänkohtaus, voi olla lisääntynyt riski saada verisuonten ongelmia aivoissa. Aivovaurion, jota esiintyy aivohalvaus tai ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA) saattaa lisätä riskiä sairastua dementiaan .; Atherosclerosis. Tämä tila ilmenee, kun talletukset kolesterolin ja muiden aineiden (plakkia) kerääntyä verisuonia ja tarkentaa verisuonia. Atherosclerosis voi lisätä riskiä verisuoniperäinen dementia – ja mahdollisesti riskiä Alzheimerin tauti – vähentämällä verenkiertoa, joka ravitsee aivoja .; Korkea kolesteroli. Kohonneita LDL (LDL), niin sanottu “paha” kolesteroli, liittyy lisääntynyt riski vaskulaarinen dementia, ja mahdollisesti suurempi riski Alzheimerin tautiin .; Korkea verenpaine. Kun verenpaine on liian korkea, se tuo ylimääräistä stressiä verisuonten kaikkialla elimistössä, kuten aivoihin. Tämä lisää riskiä verisuoni ongelmia aivoissa .; Diabetes. Korkea glukoositasot vaurioittaa verisuonia kaikkialla elimistössä. Vahinko aivojen verisuonten voi lisätä riskiä aivohalvauksen ja vaskulaaridementiaa .; Tupakointi. Tupakointi suoraan vahinkoja verisuonten, kohottaa riskiä ateroskleroosin ja muista verisuonitaudeista, mukaan lukien vaskulaarinen dementia .; Liikalihavuus. Ylipaino on tunnettu riskitekijä verisuonitautien yleensä ja siksi, oletettavasti lisää riskiä dementiaa .; Eteisvärinä. Tässä sydämen rytmihäiriöitä, yläkammiot sydämesi alkaa voittamaan nopeasti ja epäsäännöllisesti, ulos koordinointi sydämesi alahuoneiden. Eteisvärinä lisää riskiä aivohalvauksen johtavat huono verenkierto aivoihin ja muualla elimistössä.

syyt

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, joilla on dementia oireet on yleensä aivojen tyypillisistä useamman kuin yhden. Jotkut lääkärit kutsuvat tätä ehtoa mixed dementia.

Dementiaa oireita ovat

Dementiaa tulokset olosuhteissa, jotka vahingoittavat aivojen verisuonten, vähentää niiden kyky toimittaa aivoihin määrien kanssa ravitsemus- ja happea se tarvitsee tehdä ajatusprosesseja tehokkaasti.

Yhteiset ehdot, jotka voivat johtaa vaskulaaridementiaa sisällyttää

Stroke (infarkti) estämällä aivojen valtimo. Strokes, jotka estävät aivojen valtimo yleensä aiheuttaa monenlaisia ​​oireita, jotka voivat sisältää dementiaa. Mutta jotkut aivohalvauksia eivät aiheuta havaittavia oireita. Nämä “hiljainen aivot infarkti” edelleen lisätä dementian riskiä.

Riskitekijät

Sekä hiljainen ja näennäinen aivohalvauksia, riskiä dementiaa kasvaa määrää infarkteista ajan myötä tapahtuvat. Yksi tyyppi dementiaa, joissa on useita lyöntiä kutsutaan multi-infarktidementia.

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Kun teet nimittämistä, kysy jos tarvitset paastota verikokeita tai jos sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta valmistautua diagnostisten testien .; Kirjoita ylös kaikki oireet. Lääkäri haluaa tietää yksityiskohtia mitä aiheuttaa huolesi muistin tai henkistä toimintaa. Tee muistiinpanoja joitakin tärkeimpiä esimerkkejä unohduksen, huono tuomio tai muu raukeaa haluat mainita. Yritä muistaa kun ensin alkoi epäillä, että jotain on vialla. Jos uskot vaikeudet pahenevat, on valmis kuvaamaan sitä .; Ota mukaan perheenjäsen tai ystävä, jos mahdollista. Vahvistus sukulaiselta tai luotettava ystävä voi olla keskeinen rooli vahvistetaan, että vaikeudet ovat ilmeisiä muille. Ottaa joku pitkin voi myös auttaa muistaa kaikki tiedot aikana varaamiseksi .; Tee lista muita sairauksia. Lääkäri haluaa tietää, jos olet tällä hetkellä hoidetaan diabetes, korkea verenpaine, sydänsairaudet, aiemmin aivohalvauksia tai muita ehtoja .; Tee lista kaikista lääkkeistä, mukaan lukien over-the-counter lääkkeitä ja vitamiineja tai ravintolisiä.

Valmistautuminen varaamiseksi

Yleisesti, riskitekijöiden vaskulaarinen dementia ovat samat kuin sydänsairauksien ja aivohalvauksen. Riskitekijöitä vaskulaaridementiaa sisältävät

Luuletko, että muistiongelmia ?; Luuletko minun oireet johtuvat liikkeeseen ongelmia aivoni ?; Mitä testejä tarvitsen ?; Tarvitseeko minun nähdä asiantuntija? Mitä se maksaa? Minun vakuutusturva se ?; Jos diagnoosi on vaskulaarinen dementia, sinä tai toinen lääkäri hoitaa minun käynnissä hoitoa? Voitteko auttaa minua saamaan suunnitelman paikka työskennellä kaikki minun lääkäreitä ?; Olemassa hoitoja saatavilla ?; Onko yleinen vaihtoehto minkään lääkkeen voi määrätä ?; Onko kliinisten tutkimusten kokeellisen hoitoja minun pitäisi harkita ?; Mitä minun pitäisi odottaa tapahtuvan pitkällä aikavälillä ?; Näkyykö oireet vaikuttavat hallitsen muut sairaudet ?; Onko minun täytyy seurata mitään rajoituksia ?; Onko teillä esitteitä tai muissa painotuotteissa voin ottaa kotiini? Mitä verkkosivuja ja tukiresurssit suosittelette?

Jos olet ollut aivohalvaus, ensimmäinen keskusteluja oireita ja toipuminen todennäköisesti tapahtuu sairaalassa. Jos huomaamatta lievemmät oireet, voit päättää haluat puhua lääkärin muutoksia ajattelun prosesseja, tai voit hakeutua hoitoon kehotuksesta perheenjäsenen järjestävän varaamiseksi ja kulkee mukanasi.

Millaisia ​​ajattelu ongelmat ja mielenterveyden raukeaa sinä ottaa? Milloin ensimmäinen huomaa niitä ?; Ovatko he jatkuvasti pahenevan, vai ovatko ne joskus paremmin ja joskus huonommin? Ovatko he yhtäkkiä huonontunut ?; Onko kukaan läheisesi huolissaan oman ajattelun ja päättelyn ?; Oletko aloittanut ongelmia tahansa pitkäaikainen toiminta tai harrastuksiin ?; Tuntuuko yhtään surullisempaa tai enemmän huolissaan kuin tavallisesti ?; Oletko saanut menettänyt viime aikoina on ajoreitti tai tilanteessa, joka on yleensä tuttu ?; Oletko huomannut mitään muutoksia siihen, miten reagoit ihmisiä tai tapahtumia ?; Onko teillä mitään muutoksia energian tasolla ?; Oletko parhaillaan hoidetaan korkea verenpaine, korkea kolesteroli, diabetes, sydänsairaus tai aivohalvaus? Oletko saanut hoitoa tahansa näistä aiemmin ?; Mitä lääkkeitä viet ?; Käytätkö vitamiineja tai lisiä ?; Juotko alkoholia? Kuinka paljon?; Poltatko?; Oletko huomannut mitään vapinaa tai kävelyn vaikeutumista ?; Onko sinulla mitään vaikeuksia muistaa oman lääkärin vastaanotolle tai milloin ottaa lääkkeesi ?; Oletko ollut kuuloa ja näön testattu äskettäin ?; Onko kukaan muu perheestäsi koskaan on ongelmia ajattelua tai muistaa asioita kuin he saivat vanhempia? Oliko kukaan diagnosoitu Alzheimerin tauti tai dementia?

Testit ja diagnoosi

Voit aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri, mutta hän todennäköisesti kirjoittaa lähetteen lääkärille, joka on erikoistunut häiriöitä aivojen ja hermoston (neurologi).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmis ja tietää mitä odottaa lääkäriltä.

Verenpaine; Kolesteroli; Verensokeri

Koska aikaa lääkärin kanssa on rajoitetusti, kirjoittaa ylös lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan varaamiseksi. Jos näet lääkäriltä koskien huolta vaskulaarinen dementia, jotkut kysymystä sisällyttää

Kilpirauhasen sairaudet; vitamiininpuutokset

Lisäksi kysymyksiin olet valmis etuajassa, älä epäröi kysyä lääkäriltä selvittämään mitään et ymmärrä.

Lääkäri on myös todennäköisesti kysymyksiin sinulle. Koska valmis vastaamaan voi vapauttaa aikaa keskittyä mitään pisteitä haluat puhua syvällistä. Lääkäri voi pyytää

refleksit; Lihasjänteys ja voimaa, ja kuinka vahvuus toisella puolella kehoa vertaa kanssa toisella puolella; Kyky saada ylös tuolista ja kävellä huoneen poikki; Tuntoaisti ja näön; Koordinaatio; Saldo

Hoidot ja huumeet

Lääkärit voivat melkein aina määrittää, että olet dementia, mutta ei ole erityistä testiä, joka vahvistaa olet dementiaa. Lääkäri tehdä päätöksen siitä, onko dementiaa on todennäköisin syy oireesi tietojen perusteella annat, sairaushistoria aivohalvauksen tai häiriöitä sydämen ja verisuonten, ja tulokset testeistä, jotka voivat auttaa selvittämään diagnoosin.

Tietokonetomografia (CT) skannaus. Jotta CT, voit olla kapea pöytä, joka liukuu pieneen kammioon. X-säteet kulkevat kehon eri näkökulmista, ja tietokone käyttää tätä tietoa luoda yksityiskohtainen poikkileikkauskuva kuvia (viipaletta) aivoihin. Tämä testi on kivuton ja kestää noin 20 minuuttia .; CT voi antaa tietoja aivojen rakenne, kerro onko alueet osoittavat kutistumisen, ja havaita todisteita lyöntiä, mini aivohalvausten (ohimenevä aivoverenkiertohäiriö), verisuonen muutoksia tai kasvaimia. Joskus saat suonensisäistä (IV) injektio varjoainetta, joka auttaa korostaa tiettyjä aivojen kudoksissa .; Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää radioaaltoja ja voimakas magneettikenttä tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivoihin. Makaat kapea pöytä, joka liukuu putken muotoinen MRI kone, joka tekee kovaa paukutti ääniä, kun se tuottaa kuvia .; Koko menettely voi kestää tunnin tai enemmän. MRI ovat kivuttomia, mutta jotkut ihmiset tuntevat klaustrofobinen koneen sisällä ja häiriintyvät melusta. MRI voi tarjota jopa enemmän yksityiskohtia kuin TT noin lyöntiä, mini aivohalvauksia ja verisuonten poikkeavuuksia.

Jos potilaskertomuksen ei sisällä äskettäin arvoja tunnusluvut terveyden sydämen ja verisuonten, lääkäri testaa

Hän voi myös määrätä testejä sulkea pois muut mahdolliset syyt muistin menetys ja sekavuus, kuten

Selviytyminen ja tuki

Lääkäri saattaa tarkistaa yleistä neurologiseen terveyteen testaamalla

Kuvia aivot voivat paikantaa näkyviä poikkeavuuksia aiheuttaman aivohalvauksia, verisuonisairauksien, kasvainten tai trauma, jotka voivat aiheuttaa muutoksia ajatteluun ja päättelyyn. Aivot-kuvantaminen tutkimus voi auttaa lääkäriä hakeutua todennäköisemmin syitä oireet ja sulkea pois muut syyt.

Puhua, kirjoittaa ja ymmärtää kieltä; Työ numeroita; Opi ja muistaa tietoa; Kehittää suunnitelma hyökätä ja ratkaista ongelma; Vastata tehokkaasti hypoteettisia

ennaltaehkäisy

Brain-kuvantaminen menettelyjä lääkäri voi suositella auttaa diagnosoimaan vaskulaaridementiaa sisältävät

Lue lisää Vascular dementia

Tietokonetomografia (CT) skannaus. Jotta CT, voit olla kapea pöytä, joka liukuu pieneen kammioon. X-säteet kulkevat kehon eri näkökulmista, ja tietokone käyttää tätä tietoa luoda yksityiskohtainen poikkileikkauskuva kuvia (viipaletta) aivoihin. Tämä testi on kivuton ja kestää noin 20 minuuttia.

CT voi antaa tietoja aivojen rakennetta; kerro onko alueita osoittaa kutistuminen; ja havaita todisteita lyöntiä, mini aivohalvausten (ohimenevä aivoverenkiertohäiriö), verisuonen muutoksia tai kasvaimia. Joskus saat suonensisäistä (IV) injektio varjoainetta, joka auttaa korostaa tiettyjä aivojen kudoksissa.

Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää radioaaltoja ja voimakas magneettikenttä tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivoihin. Makaat kapea pöytä, joka liukuu putken muotoinen MRI kone, joka tekee kovaa paukutti ääniä, kun se tuottaa kuvia.

Koko menettely voi kestää tunnin tai enemmän. MRI ovat kivuttomia, mutta jotkut ihmiset tuntevat klaustrofobinen koneen sisällä ja häiriintyvät melusta. MRI voi tarjota jopa enemmän yksityiskohtia kuin TT noin lyöntiä, mini aivohalvauksia ja verisuonten poikkeavuuksia.

Tämä menettely käyttää korkean taajuuden ääniaallot onko jokin kaulavaltimoiden – jotka kulkevat läpi molemmin puolin niskan välittävät verta aivoihin – merkkejä kapenee seurauksena plakin talletusten tai rakenteellisia ongelmia. Testi voi sisältää Doppler ultraääni, joka osoittaa veren liikkuvuuden kautta valtimoissa lisäksi rakenteellisia ominaisuuksia.

Lisää Vascular dementia

Tämäntyyppinen tentti arvioi kykyäsi

Neuropsykologiset testit joskus osoittavat ominainen tulokset ihmisille erilaisilla dementia. Henkilöt, joilla on dementiaa voi olla poikkeuksellisen vaikea analysoida ongelma ja kehittää tehokas ratkaisu.

Ne voivat olla vähemmän todennäköisesti ongelmia oppia uusia tietoja ja muistaa kuin ovat ihmisiä, joilla on Alzheimerin ellei niiden verisuonten ongelmat vaikuttavat spesifisillä aivoalueilla tärkeitä muistin. Kuitenkin siellä on usein paljon päällekkäisyyttä kokeen tulokset ihmisille verisuoniperäinen dementia ja ihmisiä, joilla on Alzheimerin tauti.

Ohjaaminen, jotka vaikuttavat taustalla terveyden sydämen ja verisuonten voi joskus hidastaa nopeutta, jolla dementiaa pahenee, ja ne voivat myös joskus estää vähenee edelleen. Riippuen yksilöllisen tilanteen, lääkäri voi määrätä lääkkeitä

Food and Drug Administration (FDA) ei ole hyväksynyt mitään lääkkeitä nimenomaan hoitoon muutoksiin tuomiossa, suunnittelu-, muistin ja muiden ajatusprosesseja aiheuttamaa dementiaa. Tietyt lääkkeet hyväksynyt FDA hoitoon näitä oireita Alzheimerin tauti voi myös auttaa ihmisiä, joilla dementiaa samassa vaatimatonta määrin ne auttavat niitä, joilla on Alzheimerin tauti.

Lääkäri voi määrätä yhden tai molemmat seuraavista Alzheimerin lääkkeiden

Henkilöt, joilla on minkä tahansa tyyppisen dementian ja heidän huoltajiensa – onko se dementiaa tai Alzheimerin tauti – kokea sekoitus tunteita, kuten sekavuus, turhautumista, vihaa, pelkoa, epävarmuutta, surua ja masennusta.

Tarjota rauhallinen ympäristö. Rauhallinen ja ennakoitavan ympäristön voi auttaa vähentämään huoli ja levottomuus. Luodaan päivittäinen rutiini, joka sisältää nautinnollista toimintaa hyvin sisällä mukavuus vyöhyke henkilön dementiaa.

Alentaa verenpainetta; Vähentää kolesterolin tasoa; Estä veren hyytymistä ja pitää verisuonet selvä; Auttaa hallitsemaan verensokeria jos sinulla on diabetes

Uusia tilanteita, liikaa melua, suurten ihmisryhmien, kiireellä tai puristaa muistaa, tai pyydetään tekemään monimutkaisia ​​tehtäviä voi aiheuttaa ahdistusta. Kuten henkilö dementia tulee järkyttää, kyky ajatella selvästi heikkenee entisestään.

Hoitavien henkilön dementia on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. Tunteita, vihaa ja syyllisyyttä, turhautumista ja masennusta, huolta ja murhetta, ja sosiaalinen eristäminen ovat yleisiä. Mutta kiinnittäen huomiota omaan tarpeet ja hyvinvointi on yksi tärkeimmistä asioista voit tehdä itse ja henkilön oman hoidon.

Koliiniesteraasiestäjähoidon – kuten donepetsiili (Aricept), galantamiini (Razadyne) ja rivastigmiini (Exelon) – työ lisäämällä tasoja aivosolujen kemiallisen välittäjäaineen liittyvän muistiin ja harkintaa. Haittavaikutuksia voivat olla pahoinvointi, oksentelu, lihaskrampit ja ripuli .; Memantiini (Namenda) säätelee toisen aivosolujen kemiallisia messenger tärkeää tietojenkäsittelyä tallennus ja haku. Haittavaikutuksia voivat olla päänsärky, ummetus, sekavuus ja huimaus.

Jos olet hoitaja

Terveys aivojen verisuonten liittyy läheisesti yleistä sydämen terveyteen. Kun nämä vaiheet pitää sydämen terveenä voi myös vähentää riskiä dementiaa

1

Etsiä tukea. Monet ihmiset, joilla dementiasta ja heidän perheensä saavat ohjausta tai paikallisia tukipalveluita. Ota yhteyttä paikalliseen Alzheimerin Association affiliate yhteyden tukiryhmiin, resursseja ja lähetteitä, kotihoito virastot, hoitokotipalveluista, puhelin neuvontapuhelin, ja koulutusseminaareja .; Rohkaisevat. Hoitajat voivat auttaa henkilöä selviytymään dementiaa olemalla siellä kuunnella, rauhoittava henkilö, että elämä voi silti nauttia, kannustanut ja tekevät parhaansa auttaa henkilöä säilyttämään arvokkuuden ja itsekunnioituksen .; Tarjota rauhallinen ympäristö. Rauhallinen ja ennakoitavan ympäristön voi auttaa vähentämään huoli ja levottomuus. Luodaan päivittäinen rutiini, joka sisältää nautinnollista toimintaa hyvin sisällä mukavuus vyöhyke henkilön vaskulaaridementiaa .; Uusia tilanteita, liikaa melua, suurten ihmisryhmien, kiireellä tai puristaa muistaa, tai pyydetään tekemään monimutkaisia ​​tehtäviä voi aiheuttaa ahdistusta. Kuten henkilö dementia tulee järkyttää, kyky ajatella selvästi heikkenee entisestään.

)

Oppia niin paljon taudista kuin voit. Kysy ensihoidon lääkärin tai neurologin noin hyvät tietolähteet. Paikallinen kirjastonhoitaja voi myös auttaa löytämään hyviä resursseja .; Esitä kysymyksiä lääkäreiden, sosiaalityöntekijöiden ja muiden toimijoiden hoitoon rakkaasi .; Soita ystävien ja perheenjäsenten apua, kun sitä tarvitaan .; Pidä tauko joka päivä .; Huolehtia oman terveyden katsomalla oman lääkäreiden aikataulussa, syö terveellistä ruokaa ja kuntoa .; Tee aikaa ystävien ja harkita liittymistä tukiryhmä.

Ylläpitämään tervettä verenpainetta. Pidä verenpaine normaalitasolle voi auttaa estämään sekä verisuoniperäinen dementia ja Alzheimerin tauti .; Pidä kolesteroli kurissa. Terve, vähärasvainen ruokavalio ja kolesterolia alentava lääkitys, jos tarvitset niitä voi vähentää riskiä dementiaa, luultavasti vähentämällä plakin talletusten rakentaa sisällä aivojen verisuonet .; Estää tai valvoa diabetes. Välttäminen diabeteksen, ruokavalion ja liikunnan, on toinen mahdollinen tapa pienentää dementian riskiä. Jos sinulla on jo diabetes, valvoa verensokerin voi suojata aivoja verisuonia vahingoilta .; Lopeta tupakoiminen. Piippu vahingot verisuonia kaikkialla elimistössä .; Saat liikuntaa. Säännöllinen liikunta olisi oltava keskeinen osa jokaisen wellness suunnitelma. Sen lisäksi kaikki sen muita etuja, liikunta voi auttaa välttämään dementiaa.