D-vitamiinin puutos: se voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta?

Se on pitkään ollut tiedossa, että saa liian vähän D-vitamiinia heikentää luita. Rooli D-vitamiini voi olla kehitettäessä korkea verenpaine ja sydänsairaudet on epäselvempi.

D-vitamiinin puute voi olla yhteydessä sydänsairauksiin ja suurempi riski korkea verenpaine (hypertensio). Kuitenkin tarvitaan lisää tutkimusta. On liian aikaista sanoa, liian vähän D-vitamiinia aiheuttaa korkeaa verenpainetta – vai D-vitamiinia voi olla mitään roolia hoitoon korkea verenpaine.

Silti D-vitamiinin on edelleen tärkeä ravintoaine yleisen terveyden. Institute of Medicine suosittelee 600 kansainvälistä yksikköä (IU) D-vitamiinia päivässä aikuisille vuotiaita 19 70. Aikuisten ikä 71 ja vanhemmat, suositus nousee 800 IU päivässä.

Jotkut lääkärit kysyä, onko nämä tasot ovat riittävät ja ajatella, että yhä enemmän D-vitamiinia hyötyisivät paljon ihmisiä. Kuitenkin Institute of Medicine suosittelee, että aikuiset välttämään yli 4000 IU päivässä.

Jos epäilet, että saat liian vähän – tai liian paljon – D-vitamiinia, ota yhteys lääkäriin. Hän voi suositella verikoe taso D-vitamiinin pitoisuuksia veressä.

Seulonta D-vitamiinin puutos on tärkeä Afrikkalainen-amerikkalaiset ja muut Tummakuoristen, alentuneen luonnollista tuotantoa D-vitamiinia auringon altistumista. Ihmiset, jotka ovat rajoitettu altistuminen auringonvalolle, ikääntyvien ihmisten tietyin edellytyksin, jotka eivät pysty ottamaan D-vitamiinin tehokkaasti ja muut voivat myös hyötyä seulonta D-vitamiinin puutos.

Kanssa

käydä lääkärin