C-vitamiini (askorbiinihappo) tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

C-vitamiini (askorbiinihappo) on vesiliukoinen vitamiini, joka on välttämätön kehon muodostaen kollageenin luut, rusto, lihas, ja verisuonia. Ruokavalion C-vitamiinin lähteitä ovat myös hedelmiä ja vihanneksia, erityisesti sitrushedelmien kuten appelsiinit.

Vaikea puutos C-vitamiini aiheuttaa keripukki. Vaikka harvinainen, keripukki aiheuttaa vakavia oireita ja voi aiheuttaa kuoleman. Ihmiset, joilla keripukki hoidetaan C-vitamiinia ja sen tulisi olla lääkärin valvonnassa.

Moneksi C-vitamiinin on ehdotettu, mutta näyttöä hyöty tieteellisissä tutkimuksissa puuttuu. Erityisesti tutkimus astma, syöpä ja diabetes pysyy vakuuttavia, ja puute hyöty on todettu ehkäisemiseksi kaihi tai sydänsairaus.

Käyttö C-vitamiinin ehkäisyyn tai hoitoon vilustuminen edelleen kiistanalainen. Laaja tutkimus on tehty. Kaiken kaikkiaan, C-vitamiini ei ollut vaikutusta kehitykseen vilustuminen ja kylmä oireita. Kuitenkin kesto kylmän lyhentää hieman. Erityisesti ihmiset elävät äärimmäisessä tilanteessa, kuten sotilaat subarktisen, hiihtäjiä, ja maratoonarit, oli 50% vähennys riskiä sairastua kylmä. Tämä alue ansaitsee lisätutkimuksia ja se voi olla erityistä hyötyä urheilijoille tai ihmisille armeijassa.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration