C-vitamiini (askorbiinihappo) tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

C-vitamiini (askorbiinihappo) on vesiliukoinen vitamiini, joka on välttämätön kehon muodostaen kollageenin luut, rusto, lihas, ja verisuonia. Ruokavalion C-vitamiinin lähteitä ovat myös hedelmiä ja vihanneksia, erityisesti sitrushedelmien kuten appelsiinit.

Vaikea puutos C-vitamiini aiheuttaa keripukki. Vaikka harvinainen, keripukki aiheuttaa vakavia oireita ja voi aiheuttaa kuoleman. Ihmiset, joilla keripukki hoidetaan C-vitamiinia ja sen tulisi olla lääkärin valvonnassa.

Avain laadut

C-vitamiinin puutos (keripukki)

Moneksi C-vitamiinin on ehdotettu, mutta näyttöä hyöty tieteellisissä tutkimuksissa puuttuu. Erityisesti tutkimus astma, syöpä ja diabetes pysyy vakuuttavia, ja puute hyöty on todettu ehkäisemiseksi kaihi tai sydänsairaus.

Käyttö C-vitamiinin ehkäisyyn tai hoitoon vilustuminen edelleen kiistanalainen. Laaja tutkimus on tehty. Kaiken kaikkiaan, C-vitamiini ei ollut vaikutusta kehitykseen vilustuminen ja kylmä oireita. Kuitenkin kesto kylmän lyhentää hieman. Erityisesti ihmiset elävät äärimmäisessä tilanteessa, kuten sotilaat subarktisen, hiihtäjiä, ja maratoonarit, oli 50% vähennys riskiä sairastua kylmä. Tämä alue ansaitsee lisätutkimuksia ja se voi olla erityistä hyötyä urheilijoille tai ihmisille armeijassa.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Suositeltu päiväannos US Food and Nutrition Board of Institute of Medicine miehillä yli 18 vuotias on 90 mg C-vitamiinia päivässä, naisilla yli 18 vuotta vanha, se on 75 milligrammaa päivässä, raskaana oleville naisille yli 18-vuotias, se on 85 milligrammaa päivittäin, ja imettäville naisille yli 18 vuotta vanha, se on 120 milligrammaa päivässä. Viime aikoina jotkut asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet päivittäisestä saantisuosituksesta olisi nostettava. Toiset ovat suositelleet ylimääräinen 35 milligrammaa päiväannos joillakin henkilöillä, kuten tupakoitsijoille.

Yläraja saannin (UL) tulisi välttää yli 2000 milligrammaa päivässä miehillä tai naisilla yli 18 vuotta vanhoja (myös raskaana olevat tai imettävät naiset).

C-vitamiini antaa suun kautta tai injektiona on tehokas kuivatuksen keripukki. 100-250 mg C-vitamiinia annettiin suun neljä kertaa päivässä yhden viikon ajan. Jotkut asiantuntijat ovat suositelleet 1-2 grammaa päivässä kahden päivän ajan, jonka jälkeen 500 mg vuorokaudessa viikon ajan. Oireet pitäisi alkaa parantaa 24-48 tuntia, ja parantunut täysin seitsemän päivän kuluessa. Hoidon on oltava lääkärin valvonnassa. Oireettomilla C-vitamiinin puutos, alempi päivittäiset annokset voidaan käyttää.

Flunssan ehkäisy (ääriolosuhteisiin)

Sillä antioksidanttivaikutuksia, 200-1000 mg C-vitamiinia on annettu päivittäin neljän viikon vuodessa 300-3,000 mg C-vitamiinia on ruiskutetaan laskimoon, yhdestä annoksen kesto on kahdeksan viikkoa.

Raudan imeytymistä lisälaite

Rintasyövän ehkäisy, 500 mg C-vitamiinia on otettu suun kautta päivittäin.

Virtsatieinfektio

Syövän ehkäisy, 120-2,000 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin kuudesta kahdeksaan vuoteen.

Estämiseksi flunssan ihmisiä ääriolosuhteissa, 200 milligrammaa tai enemmän C-vitamiinia on ottanut suun vuorokaudessa enintään 14 päivän ajan.

Ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (AMD)

Alzheimerin tauti

Anemia

Estämiseksi flunssan yleensä 30-3,000 mg C-vitamiinia on ottanut suun vuorokaudessa kahden viikon ajan kahdeksan talvet.

Hoitoon flunssan, 200 milligrammasta 3 grammaa on otettu suun kautta päivittäin kolmesta viiteen päivää tai kauemmin.

Antioksidantit

Ehkäisemiseksi monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä ihmisiä, joilla rannemurtumaa, 500 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin 50 päivää.

Niveltulehdus (nivelrikko, nivelreuma)

Hedelmällisyyttä, 750 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin kuuden kuukauden ajan.

Astma

For sydänsairauksien, 2 grammaa C-vitamiinia on annettu suun ennen leikkausta ja sen jälkeen 1 gramma päivässä viiden päivän ajan.

H. pylori-infektio, 400-1,000 mg C-vitamiinia on annettu suun kautta päivittäin jopa seitsemän viikon ajan.

Korkea verenpaine, 60-4,000 mg C-vitamiinia on annettu suun kautta päivittäin 6-16 viikkoa.

Munuaissairaus, 3 grammaa C-vitamiinia annettiin suun ennen munuaisen myrkyllinen menettely, sitten 2 grammaa toimenpiteen jälkeen illalla ja uudelleen seuraavana aamuna, 100-200 mg C-vitamiinia on otettu suun kautta päivittäin.

Maksasairauden, 120-3,000 milligrammaa C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin yhden päivän kuuteen kuukauteen tehokkuudesta maksasairaus puuttui.

Sillä käyttöiän pidentäminen, 60-2,000 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin yhden kuukauden ajan 9,5 vuotta.

Estämiseksi nitraattitoleranssi, 3-6 grammaa C-vitamiinia on otettu suun kautta päivittäin.

Raskauden, 100-1000 mg C-vitamiinia on otettu suun jopa neljä kertaa päivässä raskauden aikana synnytykseen asti.

Eturauhasen syöpä, 500 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivittäin keskimäärin kahdeksan vuotta.

Anemia, 200-300 mg C-vitamiinia on ruiskutetaan laskimoon kolme kertaa viikossa, 3-6 kuukautta.

Estämiseksi kihti, 500-1,500 mg C-vitamiinia ravinnosta ja / tai lisiä on otettu päivittäin.

Ihon vanheneminen, valmisteet, jotka sisältävät 5-10% C-vitamiinia levitettiin iholle päivittäin.

Suositeltu päiväannos US Food and Nutrition Board of Institute of Medicine imeväisille 0-12 kuukautta vanha on määrä C-vitamiinia ihmisen maitoon lapsille 1-3 vuotta vanha, se on 15 milligrammaa, lapsille 4- 8 vuotta vanha, se on 25 milligrammaa, lapsille 9-13 vuotta vanha, se on 45 milligrammaa, ja nuorille 14-18 vuosi vanha, se on 75 milligrammaa pojille ja 65 milligrammaa tytöille. Siedettävän ylempi saannin tason (UL) C-vitamiinin ovat 400 milligrammaa päivässä lapsille 1-3 vuotta vanha, 650 milligrammaa päivässä lapsille 4-8 vuotta vanha, 1200 mg päivässä lapsille 9-13 vuotta vanha, ja 1800 milligrammaa päivittäin nuoriin ja raskaana olevat ja imettävät naaraat 14-18 vuosi vanha.

Aineenvaihdunnan poikkeavuuksia, 100 mg C-vitamiinia on otettu suun kautta.

Autismi

Keripukki tai C-vitamiinin puutos, 100-300 mg C-vitamiinia on ottanut suun päivässä jaettuina annoksina kaksi viikkoa. Vanhemmat tai isommille lapsille voi vaatia annoksia lähemmäksi aikuisten suosituksiin. Jos C-vitamiini ei ole käytettävissä, appelsiinimehu, voidaan käyttää. Oireet pitäisi alkaa parantaa 24-48 tuntia, jossa resoluutio seitsemän päivän kuluessa. Hoidon on oltava lääkärin valvonnassa.

Verenvuoto mahahaavan aiheuttamista aspiriini

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

C-vitamiini suurina annoksina voi häiritä veren ärsyttäviä vaikutuksia aspiriinia, kuten varfariini (Coumadin®) tai hepariinia, ja anti-verihiutaleiden huumeiden, kuten klopidogreeli (Plavix®).

C-vitamiini voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös vaikuttaa verensokeriin. Ihmiset insuliinia tai lääkkeitä diabeteksen suun olisi valvottava tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

C-vitamiini voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat aineita, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

C-vitamiini voi myös vuorovaikutuksessa parasetamoli, happamoittavat aineet, aineet Parkinsonin taudin, vaikuttavat aineet immuunijärjestelmään, aineet, jotka lisäävät virtsan virtaus, käytetyt aineet astmaa, käytetyt aineet sydän, keuhkot, vatsassa ja suolistossa, aineita käytetään hampaat, silmiin tai iholle, aineita käytetään säätelemään sydämen syke, aldoosireduktaasin estäjät, antasidit, antibiootit, syöpälääkkeet, aspiriini, barbituraatit, syntyvyyden otetaan suun, kolesterolia alentavat lääkkeet, estrogeenit, flufenatsiini, HIV-lääkkeiden, indinaviiri, munuainen aineet, levodopa, nikardipiini, nikotiinia sisältäviä tuotteita (kuten savukkeiden, sikarien, nuuskan, tai nikotiinilaastarit), progesteronien, protonipumpun estäjät (PPI), ja salisylaatit.

Rintasyöpä ehkäisy

C-vitamiini suurina annoksina voi häiritä veren ohenemista vaikutuksia antikoagulantti ja anti-verihiutaleiden yrttejä ja täydentää.

Burns

C-vitamiini voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä tai lisiä, jotka voivat myös vaikuttaa verensokeriin. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

syövänehkäisyn

C-vitamiini voi vaikuttaa verenpaineeseen. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä tai lisiä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

syövän hoito

kemoterapia lisänä

C-vitamiini voi myös vuorovaikutuksessa acerola, happamoittavat yrttejä ja ravintolisiä, aldoosireduktaasin estäjät, antasidit, bakteerilääkkeet, syövän vastaisen yrttejä ja täydentää, antioksidantteja, retroviruslääkkeisiin Cherokee ruusunmarjan, kolesterolia alentava yrttejä ja ravintolisiä, kromi, kupari, rypäleiden siemenet ote, greippi, yrtit ja täydentää Parkinsonin tautiin, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, yrttejä ja ravintolisiä, jotka lisäävät virtsan virtaus, yrttejä ja ravintolisiä käytetään astman, yrttejä ja ravintolisiä käytetään syntyvyyden, yrttejä ja ravintolisiä käytetään sydän, keuhkot, vatsa tai suolet, yrttejä ja ravintolisiä käytetään hampaiden, silmien tai ihon, yrttejä ja ravintolisiä käytetään säätelemään sydämen syke, hormonaaliset yrttejä ja lisiä, rauta, munuaisten yrttejä ja ravintolisiä, luteiinia, niasiini, kasviestrogeenit, phytoprogesterones, salisylaatit, tupakka, virtsa happamoittavat yrttejä ja ravintolisiä, sekä vitamiineja B12 ja E.

Nämä tiedot perustuvat järjestelmällinen katsaus muokattu ja vertaisarvioinnin avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Acide ascorbique (French), acide cévitamique (French), acide iso-ascorbique (ranskalainen), acide L-ascorbique (ranskalainen), ácido ascórbico (Spanish), antiscorbutic vitamiini, askorbaatti, askorbaatti de kalsium, askorbaatti de natrium, askorbiinihappoa ( AA), askorbyylipalmitaatti, kalsiumaskorbaatti, cevitamic happo, iso-askorbiinihappoa, L-askorbiinihappoa, magnesium askorbaatti, palmitaatti d’askorbyylipalmitaatti (ranska), seleeni askorbaatti, natriumaskorbaattia, vitamina C (Espanja), vitamiini antiscorbutique (ranska) , vitamiini C (ranska).

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä jos herkkä tai allerginen jollekin ainesosien C-vitamiini tuotteita.

C-vitamiini pidetään yleisesti turvallisina määrinä saadaan tavallisesti elintarvikkeista. C-vitamiini lisäravinteet ovat myös yleisesti pidetään turvallisina useimmissa yksilöiden suositellaan määriä.

C-vitamiini voi aiheuttaa vatsan kouristukset tai kipua, rintakipu, hampaiden eroosiota, huimaus, ripuli, pyörtyminen, väsymys, punoitus, suolen tukos, päänsärky, närästys, lisääntynyt riski sairastua keuhkosyöpään, kohonnut Parkinsonin taudin, tulehtunut ruokatorvi, pistoskohdan vaivat , pahoinvointi, punasolujen komplikaatioita, ihon pistelyä tai ärsytystä, hidastaminen kestävyysharjoitteluun, paksuuntuminen verisuonia lähellä sydäntä, virtsan komplikaatioita, ja oksentelua.

Suuret annokset C-vitamiinia on liittynyt useita haittavaikutuksia. Näitä ovat veren hyytymistä, kuolema (sydämen liittyviä), munuaiskivet, pro-hapetin vaikutuksia, ongelmia ruoansulatuskanavan, ja punasolujen tuhoutuminen. Tapauksissa aiheuttaman myrkyllisyyden massiivinen nauttimisesta C-vitamiinia, pakko nesteet, ja diureesia voi olla hyödyllistä.

Käytä varovasti kroonisessa, suurina annoksina. Terveet aikuiset, jotka ottavat krooninen suuria annoksia C-vitamiinia voi esiintyä alhaista veren C-vitamiinia, kun he lopeta suurina annoksina ja jatkaa normaalia saanti.

C-vitamiini suurina annoksina näyttää häiritsevän veren ohenemista vaikutuksia kuten varfariini. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on verenvuotohäiriöitä tai ne huumeiden jotka vaikuttavat verenvuotoa. Annostusta saattaa olla tarpeen.

C-vitamiini voi vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on diabetes tai hypoglykemia, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa olla tarpeen tarkkailla pätevä terveydenhuollon ammattilainen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

C-vitamiini voi nostaa verenpainetta. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on korkea verenpaine.

Käytä varovaisesti ihmisiä, joilla on syöpä (esim. Keuhkoissa), kaihi, glukoosi-6-fosfaattidehydrogenaasin puutos, anemia ja siihen liittyvien tilojen, häiriöiden suolen, munuaiskivet, tai sirppisoluanemia.

Käytä varovasti ihmisiin pallolaajennuksen jälkeen ja raskaana olevilla naisilla on riski korkea verenpaine raskauden aikana.

Käytä varoen yli suositusannosten imettäville naisille.

Käytä varovasti ihmisiin antibioottien, syöpälääkkeiden, HIV-lääkkeiden, barbituraatit, estrogeenit, flufenatsiini tai rauta täydentää.

Krooninen laskimoiden vajaatoiminta

Paksusuolen syöpä

Käytä pistetään C-vitamiinia varovaisesti, etenkin suurina annoksina, koska se voi johtaa munuaisten toiminnan ongelmia.

Käytä C-vitamiinia tabletteina varovaisesti, koska hampaiden eroosiota voi esiintyä pureskelematta C-vitamiini tablettia usein.

Vältä ihmisiä, joilla on todettu allergia tai yliherkkä jollekin ainesosat C-vitamiini tuotteita.

Vältä suuria annoksia C-vitamiinia ihmiset pahentaa lisääntynyt hapon, kuten kehittyneitä maksasairaus, kihti, on sairaus, jossa munuaiset eivät poista ylimääräistä happoa kehosta, tai sairaus, jonka varhainen jakautuminen punasolujen.

Vältä suuria annoksia C-vitamiinia ihmisillä, joilla munuaisten vajaatoiminta tai jotka ottivat aineita, jotka saattavat vaurioittaa munuaisia.

C-vitamiini saanti ravinnosta on yleensä pidetään turvallisena raskauden ja imetyksen aikana.

Käytä varoen yli suositelluilla annoksilla raskaana oleville ja imettäville naisille.

Käytä C-vitamiinia varovaisesti niillä on riski korkea verenpaine raskauden aikana.

Flunssa hoito

Monimutkaiset alueelliset kipu oireyhtymä

Kystinen fibroosi

Dementia

Diabeettinen silmäsairaus

Kohdun limakalvon syövän ehkäisy

Erytropoieettisten protoporphyria (EPP)

Liikunta elpyminen

hedelmällisyys

sappirakon sairaus

sydänsairauksien

Helikobakteeri-infektio

Korkea verenpaine

Korkea kolesteroli

HIV (siirto)

Iskeeminen sydänsairaus

Munuaissairaus

lyijy myrkyllisyys

käyttöiän pidentäminen

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioksidantti täydentää ehkäisyyn kuolleisuuden terveillä osallistujien ja ihmisiä erilaisiin sairauksiin. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3: CD007176., Coombes JS ja Fassett RG. Antioksidantit hoito hemodialyysin ihmiset: järjestelmällinen katsaus. Kidney Int 2012,81 (3): 233-246., Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Lääkkeet ehkäisemiseksi keuhkosyövän terveillä ihmisillä. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10: CD002141., Dror DK ja Allen LH. Interventioiden B6-, B12 ja C raskauden aikana. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl 1: 55-74., Evans JR ja Lawrenson JG. Antioksidantit vitamiineja ja kivennäisaineita varten hidastaa etenemistä ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11: CD000254., Harrison FE. Kriittinen tarkastelu C-vitamiinin ehkäisyyn ikään liittyvä kognitiivinen heikkeneminen ja Alzheimerin tauti. J Alzheimers.Dis. 2012,29 (4): 711-726., Hemilä H ja Chalker E. C-vitamiini ehkäisyssä ja hoidossa flunssan. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,1: CD000980., Hovdenak N ja Haram K. vaikutus mineraali- ja vitamiinilisiä raskauden lopputulokseen. Eur.J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. 2012,164 (2): 127-132.>; Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, et ai. Vaikutukset C-vitamiinia lisäravinteen verenpaineeseen: meta-analyysi satunnaistetuissa kontrolloiduissa kokeissa. Am J Clin.Nutr 2012,95 (5): 1079-1088., Konrad G ja Katz A. Ovat lääkitystä rajoituksia ennen FOBT välttämätön ?: käytännön neuvoja perustuu systemaattiseen kirjallisuuskatsaus. Can.Fam.Physician 2012,58 (9): 939-948., Levis S ja Theodore G. Yhteenveto AHRQ n suhteellista tehokkuutta katsaus hoitoa ehkäistä murtumia miehillä ja naisilla, joilla on alhainen luun tiheys tai osteoporoosi: päivitys 2007 raportin . J Manag.Care Pharm 2012,18 (4 Suppl B): S1-15., Li H, Zou Y, ja Ding G. Ruokavalion liittyviä tekijöitä hampaiden eroosio: meta-analyysi. PLoS.One. 2012,7 (8): e42626., Morris MC, Beckett LA, Scherr PA, et al. E-vitamiini ja C-vitamiini täydentää käytön ja riskien tapahtuman Alzheimerin tauti. Alzheimerin Dis.Assoc.Disord. 1998,12 (3): 121-126., Perez L, Heim L, Sherzai A, et al. Ravinto ja dementiaa. J Nutr Health Aging 2012,16 (4): 319-324., Vodopivec-Jämsek V, de Jongh T, Gürol-Urganci I, et ai. Matkapuhelin messaging ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,12: CD007457.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration

maksasairaus

Keuhkosairaus

aineenvaihdunnan häiriöt

nitraatti toleranssi

Nutritional tuki (vauvoilla)

Parkinsonin tauti

Fyysinen työkyky

Plakin (hampaisiin)

Keuhkokuume (ennaltaehkäisy)

raskaus

painehaavat

Eturauhassyöpä

Proteinuria (albuminuria)

Ihon vanheneminen (ryppyjä)

ihosairauksiin

Ihovaurioita auringon aiheuttamaa

Ihon pigmentaatiohäiriöihin

Stroke ennaltaehkäisy

Jäykkäkouristus

Tyypin 2 diabetes

Emätintulehdus (tulehdus emättimessä)

Harmaakaihi (silmäsairaus)

Vilustuminen ennaltaehkäisy (yleinen)

Sydänsairaus ehkäisy

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan