B12-vitamiinin puutos opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

B12-vitamiini tarvitaan tuottamaan riittävä määrä terveitä punasoluja luuytimessä. B12-vitamiini on saatavilla vain eläinten elintarvikkeet (liha ja maitotuotteet) tai hiivauutteista (kuten oluthiiva). B12-vitamiinin puutos on määritelty alhainen tallennettujen B12 elin, joka voi aiheuttaa anemiaa, joka on alhaisempi normaalin määrän punasoluja .; B12-vitamiinin puutos voi kehittyä seuraavista syistä; Puuttuessa sisäinen tekijä, jota kutsutaan myös anemia – Luonnostaan ​​tekijä on proteiini erittävät solut vatsaontelon. Sisäinen tekijä pitää B12-vitamiinin ja vie sen suolet imeytyy. Puuttuminen sisäinen tekijä on yleisin syy pernisioosi anemia. Absent sisäinen tekijä liittyy usein tilaa kutsutaan atrofinen gastriitti, harvennus limakalvon vatsaan. Atrofinen gastriitti on yleisempi vanhuksia Afrikkalainen Amerikan tai Pohjois-eurooppalaista syntyperää. Näissä ihmiset, anemia kehittyy noin 60-vuotiaana.

oireet

Oireet taipumus kehittyä hitaasti ja ei välttämättä tunnisteta välittömästi. Kuten huononee, Oireet ovat; Heikkous ja väsymys; Pyörrytys ja huimaus; Sydämentykytystä ja nopea syke; Hengenahdistus; Kipeä kielen, joka on punainen, lihaksikas ulkonäkö; Pahoinvointi tai huono ruokahalu; Painonpudotus; Ripuli; Kellertävä sävy iholle ja silmien

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teiltä ruokavalion ja noin tahansa suvussa anemia. Lääkäri myös tarkistaa sairaushistoria lääketieteelliseen sairaudet (diabetes, immuunijärjestelmän häiriöt) tai leikkauksia, kuten mahan poisto, jotka voivat johtaa B12.

Kuinka kauan se kestää?

Asianmukaista hoitoa, oireita B12-vitamiinin puutos alkaa parantaa muutaman päivän kuluessa. Vuonna vegaaneille ja muut henkilöt, joiden B12 on ruokavalioon liittyvät, suun B12 lisiä ja ruokavalion noudattamista kulutuksen lisäämiseksi B12 tulisi paranna kunnossa. Henkilöt, joilla on vahingollinen anemia tai ihmisiä, jotka eivät voi absorboida B12-vitamiinin niiden suolet tarvitsevat injektioita B12 kerran kolmessa kuukautta Jatkuva.

Miten estää tämän terveydentila

Voit estää B12-vitamiinin puutos, vegaaneille tulisi ottaa riittäviä määriä B12 lisiä kuromiseksi pulaa niiden ruokavalioon.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito tähän sairauteen liittyy korvaa puuttuvan B12. Ihmiset, jotka eivät pysty B12 tarvitsevat säännöllistä injektiot. Kun injektiot ensin annetaan, potilaan on vaikea oireet voivat saada viisi vaille seitsemän ensimmäisen viikon aikana palauttaa kehon varannot tätä ravintoainetta. Vastaus yleensä nähdään 48 72 tuntia, vilkas tuotannon uusien punasolujen. Kun B12 pidättää normaalille tasolle, injektiot B12 tarvitaan jokainen kolmella kuukaudella oireiden ehkäisyyn palaamasta. Ihmiset, jotka eivät pysty B12 olisi edelleen syödä hyvin tasapainoinen ruokavalio, joka tarjoaa muiden ravintoaineiden (foolihappo, rautaa ja C-vitamiini) tarpeen tuottaa terveitä verisoluja. Joskus ihmiset voivat ottaa suuria annoksia suun B12 toimittaa korvaavia sijaan käynnissä injektiot, mutta lääkärin tulee tarkasti valvoa tätä.

Kun vierailla lääkäri

Ota lääkäriltä lääkärintarkastus jos koet selittämätön väsymys, sydämentykytys, hengenahdistus, kipeä kielen tai muita oireita B12-vitamiinin puutos. Tämä on erityisen totta, jos olet vegaani, ovat vanhempia kuin 50-vuotiaana ja Afrikkalainen Amerikan tai Pohjois-eurooppalaista syntyperää, on diabetes, on autoimmuunisairaus tai on ollut vatsaa poistettu.

Ennuste

Näkymät on erinomainen, koska tämä muoto anemia reagoi hyvin hoitoon. On kuitenkin mahdollista, että hermosoluvaurion on pysyvä. Jotkut jäljellä vaurioita hermostoon voi jäädä ihmisiä hakeutunut myöhään sairauden.